Mijn naam is Hildegard Otter- Beck.
Ik ben geboren en opgegroeid in Zuid-Duitsland. 
Sinds mijn huwelijk in  1991 woon ik in Nederland  en in mei 2018 zijn wij verhuisd naar Damwâld in het mooie Friesland.
Wij hebben 4 kinderen waarvan twee getrouwd zijn en we hebben een kleindochter en een kleinzoon.

In 2020 heb ik bij Spectrum in Hattem de opleiding tot christelijk ervaringsgericht therapeut afgerond.

Ik heb in mijn leven ervaren dat Gods liefde de bron is van waaruit ik kan leven en van waaruit ik meer heel kan worden. Dit heb ik ook vaak ervaren door andere mensen heen en dat wil ik graag doorgeven.
Dit betekent niet, dat je christen hoeft te zijn als je bij mij in therapie komt.

Je bent van harte welkom, helemaal zoals je bent!

Cliëntenervaringen:

"Na een paar ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven, was ik het overzicht kwijt. Ik liep vast en het voelde in mijn hoofd als een verwarde kluwen wol. Ik besloot om hulp te zoeken. Samen met Hildegard ben ik er mee aan de slag gegaan. Gesprekken, maar ook diverse oefeningen om te voelen met je lichaam. Heel verhelderend en niets engs aan!!!

Ik zou het iedereen willen aanraden. Hildegard is kundig, betrokken, integer en betrouwbaar."

M.B.

 

...".Zoals ik het ook al aan anderen heb doorgegeven, bij Hildegard kom je op een veilige plek bij iemand met een sterk invoelend vermogen die vanuit haar expertise handvaten geeft."

Anoniem 

 

"Een zeer deskundige therapeut die weet wat haar cliënt nodig heeft. Erg empathisch en toegankelijk."

Anoniem

 

"Hildegard kan ontzetten goed luisteren en samenvatten."

Anoniem

"Bij Hildegard praten over wat mij bezig hield voelde als een warm bad. Ik vond een stuk rust, duiding/inzicht, heel persoonlijk passend bij mijn situatie.

Ik zou iedereen aanraden om af en toe naar Hildegard te gaan, hoe groot of klein je problemen zijn. Het maakt je wijzer in het leven en je krijgt er een stuk rust terug."

Desiree

 

"Heb me echt begrepen gevoeld, er was tijd voor mij en ik mocht echt alles zeggen. Maar kwam er niks, was dat ook oké.

Blij dat ik God ook heb ervaren in onze gesprekken door de liefdevolle manier hoe er met mij en mijn verhaal werd omgegaan."

Robert

 

"Hildegard weet me feilloos daar te brengen waar ik werk te doen heb. Door uit mijn denken te gaan en naar mijn lichaam te luisteren worden diepere lagen bereikt. Ik vind de combinatie van therapie met bidden erg fijn."

Ben

 

"Het kiezen van de werkwijze/aanpak van de hulpvraag gaat volledig in samenspraak met elkaar.

De ruimte die hierin gegeven werd, was voor mij een aanmoediging om de problemen ook zelf onder ogen te durven zien.

Hildegard is een innemend persoon, die zich kan inleven in de situatie, zonder daarbij haar professionaliteit uit het oog te verliezen. Juist ook het feit dat we dit in een gezamenlijk geloof konden doorlopen gaf mij bijzonder veel vertrouwen."

Geralda

 

"Een veilige plek, waar je mag zijn wie je bent, waar je patronen, overtuigingen en gedachten inzichtelijk en eventueel losgelaten mogen worden. Je wordt gezien en gehoord. Hildegard helpt je om je eigen kracht terug te vinden, waarin de liefde voor jezelf weer tot bloei kan komen in je leven."

H.J.G.

 

"Ik heb heel veel van Hildegard geleerd. Voelen, grenzen aangeven, bewust ruimte en tijd nemen voor verdriet. Ik gun iedereen een Hildegard op zijn/haar levenspad."

Froukje